Trollstigen

En bild säger mer än tusen ord...


Geiranger, från vår campingplats.

Tack vare att vi fick låna en ny och trevlig bil av världens trevligaste svärisar så har resan gått galant. Trots slingrande vägar och blickar som varit överallt utom på vägen och mötande trafik gick allt utmärkt.Söndag mitt på dagen for vi över Röros ut till Ådalsnes för att campa första natten. Resan genom Trollväggen tog andan ur oss och i undrade hur detta vackra land kan ligga granne med Sverige? Man skulle kunna vara på andra sidan jorden... (Man ser inte det man har nära.) Vi hittade några fina möjliga campingplatser runt en turkos-grön flod men valde att slå läger under några trollskogstallar för att få skydd från regnet som just då skymde sikten för oss. Micke hade trott på sommarväder och fick skapa egna regnkläder av sopsäckar. Fåglarna sjöng för oss hela natten.På måndagen låg dimman som dansande älvor runt bergstopparna och sikten skymdes när vi påbörjade vår färd på trollstigen. Trots detta imponerade forsarna och omgivningen när vi slingrade oss fram på bergsväggarna och över urgamla broar. Vi åkte in i ett moln och kom ut på andra sidan.Medan dimman lättade åkte vi ner mot Geiranger. Plötslig uppenbarade sig en djup fjord med höga berg på sidorna, himmlen ändrade färg till blå och solens strålar förgyllde utsikten. Vi hade nått den paradisiska destinationen, Geiranger.

Efter att ha sicksackat oss ner till den lilla byn så slog vi läger på en trevlig norrmans täkt. Utan campinggrannar, med fjordens strand nån meter från tältöppningen och utsikt över byn hade vi hittat den vackraste platsen att spendera kvällen med grillning, nåt glas vin och lite fiske (med fiskelycka).På tisdagsmorgonen vaknade jag av att solen tittade in i tältet över bergstopparnas krön. En gigantisk kryssare tutade och svängde in framför öppningen och frukosten intogs på första parkett till skådespelet. Då vädret blivit bättre och molnen var lättare såg vi hela panoramat från Dalsnibba innan vi åter svängde hemåt, med bara några stopp för att kasta bort några fiskedrag i de fina floderna. En underbar resa som verkligen är ett måste för alla som älskar storslagen natur. Så nära, så vackert. Men det är verkligen värt att ta lite tid på sig! vi hade gärna stannat en natt till och trots att körningen gick bra så vill man ju verkligen ta tid att njuta av varje stund.  
Kommentarer
Postat av: Svärran

Helt underbart!!

Kram

2011-06-23 @ 19:13:58
Postat av: Granfot

Ser helt underbart ut. :) Har funderat på att åka dit någon gång, men det har aldrig blivit av. Nu kanske det är dags. :)

2011-06-27 @ 07:27:05
URL: http://granfot.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0