Video från Guanajuato

Här är en video från universitetet i Guanajuato... Kan hända att några linslusar är med! ;)


Día de la independencia

Tänkte bara ni skulle få höra en underbart bra partylåt! Nu när jag firar självständighetsdagen med en Indio (méxikansk öl) i handen! :)


Teotihuacán

       

Vår vän Laura dejtar en TV-kändis här i México som på söndagen tog sin bil och körde oss till Teotihuácan som ligger en timme norr om stan. Där hade vi en helt underbar dag bland pyramiderna, vi spelade flöjt, njöt av solen, satt på pyramidernas topp och pratade strunt och allt annat som gör att en söndag bli alldeles perfekt! En helt underbar dag och vilken känsla! Det känns sjukt att klättra runt på pyramider som är så gamla och vackra, det är en rofylld plats som verkligen får en att känna att man är lyckligt lottad som kan göra sånt här!    När vi åkte därifrån efter en heldag med sol och väl satt oss på bussen för en 5 timmars resa hem till Guanajuato så började det ösregna, hagla och blåsa, så vi hade verkligen tur med vädret. 
        


DF. México City

            

Denna mäktiga storstad! Helt sjukt va stor den är... man hinner inte se någonting på bara en helg... Så vi gjorde så gott vi kunde. Vi åkte till DF på fredag efter första grammatiktentan. På busstationen i DF betalar man taxin i en kiosk och sen ställer man sig i kö för att bli körd till sin slutstation. Vi hoppade in med ett gammalt par och sedan tog det nån minut innan vi blev påkörda av en annan bil, allt gick bra men de var tvungna att bråka lite innanvi kunde åka vidare. Vi hamnade tillslut på ett trevligt hostel (hotel Virreyes, 130 pesos natten i rum för 4) där Lisa från Tyskland väntade på oss.

På lördagmorgon efter en spännande frukost med fyllgubbar gick vi en promenad runt Zócalo (ett av världens största torg) och såg en massa kyrkor, bland annat en med en svart jesusstaty. Efter det och lunch åkte vi till el Chopo som är en marknad med bara musik som  punk, rock, hard core och allt man kan tänka sig, band som spelar och folk som hänger, piercingsmycken, skivor, t-shirts och helt underbar feeling! Jag njöt tills ösregnet drev oss därifrån.

Sedan for vi till Templo Mayor och såg det som finns kvar av Tenochtitlán alltså staden som fanns där innan Spanjorerna kom. Intressant som fan. Ja det var nog vad vi hann med i på en dag i México city.

                              


Guadalajara


I helgen har vi varit och förlustat oss i Guadalajara trots den förbannade hostan som drabbat mig! Är helt frisk i övrigt förutom en irriterande rethosta! Nåväl 4 timmar är det till GDL från GTO (Guanajuato, där jag bor mamma ;) )

Vi åkte inte förrän lördag morgon så innan vi kom fram hade redan halva dagen gått. Vi letade upp ett billigt hotell (100 kronor natten, med egen dusch och varsin säng, cetralt, hotell Hamilton hette det) vi fick senare på natten reda på varför det var så billigt, på vägen hem gick vi förbi flera grupper med hmm kvinnor (inte alla var av kvinnligt kön) med väldigt korta kjolar och alla stod och flörtade med allt som gick förbi. Precis innan vårt hotell insåg vi att det stod fullt med "putas" utanför en nattklubb som råkade ligga precis under vårt rum, hela natten lyssnade vi på rock och hard core live.

Vi hade blivit rekomenderade att äta Tortas Ahogadas (ung. köttmacka dränkt i tomatsås) i GDL så det gjorde vi på La Gorda, man fick stå i kö för att komma in men oj vilken mat! Förutom en underbart god T.A. så åt vi Enchiladas "La gorda" som var täckta med mole (chokladsås) och pepían (ingen aning) , mole var min favorit såklart. Sedan tog vi en italiensk chokladglass till efterrätt... Mmmm


Vi tog en tur med turistbussen och såg den nya otroligt tråkiga delen av staden och tog kort på alla hus som man måste se, det var vackert bitvis men lite trist, fast alldeles lagom jobbigt när man hostar och har jeans och joggingskor i 33 graders värme (tack alla som tipsade oss om att GDL är en kall stad). 

Vi hade även blivit rekomenderade att pröva Tequila där och att köpa Mezcal med mask, vi fullföljde även detta och blev mycket populära på baren La Fuente där dom bjöd på Tequilan om vi lovade att komma tillbaka nästa gång vi var i staden och fick gästspela i baren, medan Mexico spöade Costa Rica i fotbollen.
 
Annars hände inte så mycket, vi gick på marknaden och spanade lite, 3 vånigar med bara kläder och skor och allt annat man kan tänka sig, inte illa, sen for vi runt staden och knäppte en massa kort. Här är några av dom!

          

Dante, 30 år!

Ja må han leva, ja må han leva...
Imorse klev vi upp klockan 07.30 och gjorde en tårta till vår hyresvärd. Han fyller nämnligen 30 år idag. Vi hade bakat en sockerkaka redan igår och idag fyllde vi den med banan och jordgubbssylt och klädde den med grädde, jordgubbar och mörk choklad... åh va underbart gott! Han blev lite förvånad när vi knackade på hans dörr vid 8 och sjöng på svenska men han blev glad när han fick äta sötsaker till frukostkaffet och njöt för fullt av vår tårta. Av någon anledning försökte vi lära honom att säga flaggstångsknopp också och varje gång han försökte tappade han K:et, vi vek oss av skratt! Vi var no ganska trötta alla tre! Ett lyckat firande måste jag säga! GRATTIS DANTE!


vilken natt

Alla som känner mig vet att jag drömmer en massa! men inatt har det varit helt otroligt! Jag har varit hemma i Ransjö i huset vi bodde förut, pappa var närvarande, det var döda kaniner i rummen med likmaskar i, vi var hos grannen och pratade om döda män, "uti gårn" såg förjävlig ut och hela drömmen handlade om död, föruttnelse och någon slags bakomliggande rädsla. Har ingen aning om vad detta beror på och mitt i allt fick jag panik och trodde att det regnade in på min dator som låg på golvet så jag kastade mig ut ur sängen för att känna på golvet och där var som tur var inge vatten.
Det har åskat och regnat hela natten och varit rått och kallt. Men jag gick och lade mig glad och trött efter flera timmar vid biljardbordet med Dante och Pamela så jag förstår inte varför natten blev så orolig. Jag förstår visserligen inte så ofta vad mina drömmar beror på men intressant är det hur man kan känna och se så mycket under de timmar man spenderar i sängen...
Om någon har någon tolkning på denna dröm så är ni välkomna att upplysa mig!
Nu skiner solen igen och värmen är tillbaka, jag är trött men ska sätta mig och plugga lite!

Kram

RSS 2.0