Moppetur...



Efter att ha grattat ett födelsedagsbarn, ätit en stadig frukost och lämnat in en uppgift till plugget så hyrde vi oss äntligen en moped för att njuta av omgivningarna. Vi åkte först till stadens Maya-ruiner. Där sällade vi oss till alla andra turister, tittade på tempel och ödlor och svettades i den allt fuktigare luften. Vi stannade på vägen därifrån på en restaurang för att dricka en flaska vatten och en kall öl i värmen. Medans vi satt där och njöt så öppnade sig himlen och ner kom litervis med vatten. Vi väntade ut det värsta och begav oss mot nästa mål, Akulum-beach, en naturligt vacker strand som skulle vara underbar och gratis. Ca 20 minuter från målet åker vi in i hagelskur efter hagelskur och kommer fram blötare än efter ett dopp.

Vi letar ett tag en bar eller café som vill servera något värmande men alla stänger tidigt för ”orkanfest”. Tillslut slår vi oss ner på en trevlig fiskerestaurang, byter ut våra blöta kläder och äter goda räktacos, spelar biljard och umgås med ägarna, i timmar. När mörkret sedan lagt sig och regnet slutat falla vill vi ändå göra det vi kommit för, bada i havet. Så vi springer ner i vattnet nakna i skydd av mörkret men blir snabbt uppkallade av en vakt som hänvisar oss till en annan strand. Där händer samma sak igen men vi hinner i alla fall bada lite i månens sken innan vi får höra att det kommer att komma in sämre väder inatt som gör att vi skyndar oss hemöver för att slippa regnet på hemvägen också. En grymt härlig och annorlunda dag!

Morgonen efter hade vi fortfarande mopeden så vi köpte med oss en macka och for ut till havet för en picknic på stranden och ett morgondopp. HÄRLIGT. Vi lämnade tillbaka fordonet lagom tills regnet nådde oss igen. Vi gick hem och vilade, åt underbara fisktacos och tog sen en tur förbi en lokal Maya-festival på kvällen. Inatt har vi haft en massa högljudda människor i korridoren så efter väldigt lite sömn så har jag nu haft min första lektion från Mexico vilket gått hur bra som helst.



På bilden: Akumal-beach. En sötnos. Vykortsbild över ruinerna. Urtidsmonster. Goda räktacos innan avfärd.


Kommentarer
Postat av: mor

Fina bilder igen. En intressant dag tydligen men tragiskt med allt regn. Nu har jag packat klart å sängen väntar. Ska kliva upp halv 3. Älskar dig gumman. Hälsa Micke. Puss å kram tills nästa gång.

2010-10-14 @ 21:09:08
Postat av: Krıstına

Hoppas nı har de trevlıgt, valdıgt fına bılder! <3 Mıcke passar ı kort har. Mer bılder vıll vı se nar du/nı kommer hem. Puss love you!

2010-10-16 @ 20:05:11
URL: http://charade.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0