San Cristobal

Vi nådde San Cristobal på kvällen och slogs av kylan. Vi hade åkt först på slingrande små vägar med den underbaraste utsikt ni kan tänka er över regnskogsbeklädda berg. Sen byttes utsikten eftersom till kargare barrskogar och det blev kallare och kallare i bussen. Resan tog lång tid pga många köer och blockader och vi kom fram hungriga och kalla. Vi tog in på ett dåligt hotell som saknade toaring och var skitigt och gav dåliga vibbar, tror det var hungern som gjorde att vi valde så dåligt. Men vi stannade bara en natt och bytte därefter upp oss i standard och ner oss i pris.

San Cristobal är förutom det konstanta duggandet och kylan en rätt trevlig och mysig storstad. Vi har hängt runt lite på de härliga kolonialgatorna och vi har besökt den lokala marknaden, köpt varma tröjor och tagit en tur med en lokal buss till en "by" (mer förort) som hette Chamula, dit åker de flesta med organiserade turer för 160 pesos och vallas som djur medan vi tog en "Bam" (lokal minibuss) för 20 pesos och gick och strosade som vi ville. Här möter man många ursprungskvinnor som säljer hantverk och man märker av Zapatist-rörelsens påverkan både i affärer och igår på festen som tog över staden med dansande ungdomar iklädda bland annat de typiska huvorna och gevären.



På bilden: Chamulas matmarknad, de håller på att plocka fram...

Oavsett om vi vill eller inte blir vi kvar här några dagar pga lektioner och datakrångel. Satsar nog på filmkväll i kylan. Sen känner vi att det drar mot strand och värme igen...


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mycket spännande läsning, sköt om er.

Kram Kina

2010-11-22 @ 09:00:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0