Palenque

Bussen tog oss alltså till Palenque där vi direkt kände att det var för stimmigt i staden (även om vi inte tyckte den var så turistig som vi hört). Vi hade fått tips om ett område nära ruinerna som skulle vara bättre och tog direkt en taxi dit. Vi fick för 250 pesos ett eget rum/halv stuga och njöt av djungelomgivningen, vrålapor om nätterna och god mat och bra musik. Om ni ska till Palenque, bo på Panchan.

Dagen efter hade jag lektion på ett närbeläget lyxhotell och sen for vi ut till ruinerna. En underbar plats med fina ruiner, dock tyckte vi att mycket verkade påverkat av spanjorerna till och med i konstruktionerna och när man varit i El mirador är det svårt att få den rätta känslan med en massa turister omkring en. Men det är helt klart en magisk plats och sevärd. Vi hade tunga regnmoln runtom oss som gjorde platsen mystisk och mytisk och när vi gick därifrån passerade vi några vackra vattenfall innan vattnet började falla från himmelen istället.



Det var lite synd för vi hade velat besöka de omtalade vattenfallen Agua Azul men vi fick lämna Palenque utan att ha badat i dessa. Det är verkligen ett spännande område Chiapas med mycke kampanda och en massa blockader och strejker som gör varje resa längre och intressantare. Värt att ha med i beräkningarna när man reser runt här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0