Guatemala


På bilderna: Gränsen, "Motorvägen" från gränsen mot Flores, Varningsskylt för jaguar, En nattvy från Flores innerstad.

Väl inne i Guatemala kände vi att det skulle bli bra och billigare. Vi fick inte åka till Tikal direkt den kvällen som vi tänkt eftersom vi behövde besöka en bankomat innan. En försäljare av resor och annat klev på bussen och hetsade oss och ville att vi skulle boka allt möjligt och var otrevlig så det slutade med att vi hoppade av och letade ett eget hotell (egentligen samma som han visat oss från början, men vi ville inte ge honom rätt att det var ett bra val). Vi sov en natt i ett rum med trasigt fönster och vinden som drog genom håret.

 Dagen efter åkte vi på samma biljett till Tikal och fixade en returbiljett för 40Q (42 sek/pers), vi kunde inte stanna vid ruinerna som vi tänkt då det visade sig kosta skjortan helt enkelt. Men efter att ha betalat in oss för 150Q så var det så underbart värt det. Vi vandrade runt i djungeln och såg dessa ruiner, magiska byggnader med en kännbar kraft av gammal kunskap. Här trivdes vi verkligen, till och med regnet var mysigt vilket bara ledde till att vi var alldeles ensamma där vi satt på en mur och tittade på lekandes apor och lyssnade till vad vi tror var en jaguar som jagade i skogen. Vrålaporna skrek i skogen runt oss och gav en spöklik stämning. Här hade vi kunnat stanna i dagar. Men tyvärr var vi tvungna att åka tillbaka till Flores då hungern kom smygande.


På bilderna: Vy från Tempel IV (65 meter hög men det känns högre med denna utsikt!), En tempelgrupp med mysig gräsmatta och sist lilla jag vid en stooor pyramid.

Flores är en turistig men mysig stad mitt i en sjö mellan santa Elena och saint Miguel. Vet inte varför men det känns rätt dyrt här även om det inte skiljer sig så mycket från Mexico. Saken är nog att vi hört att allt skulle vara mycket billigare här men lokalbefolkningen säger att Flores är en typisk stad och att allt blivit dyrare här de senaste åren. Vi betalar 100Q (mer eller mindre 100 sek) för ett rum, 100Q för en flaska vin och 50Q för en fiskburgare med strips. Nu är vi i valet och kvalet om resan ska gå tillbaka mot Mexico eller om vi ska åka söderöver innan vi återvänder.


Kommentarer
Postat av: Kristina

Åh vad mysigt ni verkar ha de! Fina bilder, men den där varningsskylten var inte så trevlig tycker jag =). Hehe, älskar bilden med dig och pyramiden! Tack älskade du, saknar dig som satan!! Kom hem.. hehe. puss

2010-11-07 @ 12:29:46
URL: http://charade.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0