Dag 3
På bilderna: Flera kort på lillapan i lägret. Kvinnan som lagade mat åt oss och hennes kök. En kalkon och en pizote. Och såklart Mickes "lilla" skavsår.

Återigen var israelerna uppe tidigt för att se soluppgången över templen. Vi hade dock hört regnet så vi stannade kvar i tältet och mycket riktigt kunde man inte se nåt pga av de tunga molnen. På förmiddagen efter frukost och lite lek med en söt liten adopterad spindelapa, kalkoner och pizotes så gick vi äntligen upp till Danta templet. Hela området är en arkeologisk utgrävning som avstannat. Templet hittades 1965 av en amerikan som flög över området och såg kullar som inte borde vara där. Utgrävningarna har blottat välbevarade tempel, formationer och viktiga byggstenar för att förstå mayakulturen bättre.  Vi började med att gå upp på toppen av världen. Själva templet är 72 meter högt men med flera platåer innan blir utsikten över området otrolig. Vi såg till Tikal och bortom, skog bara skog och en massa tempel. Där hade vi kunnat stanna hela dagen och längre. Vi lyssnade till vrålapornas imponerande läten och såg dom klättra runt oss och kände det totala lugnet som platsen utstrålade.På bilderna: Vi ensamma på toppen av templet. Utsikten från templet Danta (El mirador). Själva templet nerifrån och en vrålapa som vaktade trappan upp.

Vi blev tvungna att gå ner och äta lunch (första och enda lunchen på vandringen) och fortsatte sedan med att se resten av utgrävningen. Bland annat såg vi en stor vattenreservoar med mayahistoria inristad i sluttningen för att visa förhållandet mellan jorden och underjorden. Otroligt intressant och man hade behövt vara här många dagar till för att verkligen hinna med allt som finns att se här…

Solnedgången såg vi från Tigertemplet och somnade fulla av nya intryck och med en längtan tillbaka till templen. På bilderna: Vi på Jaguarklo-templet. Välbevarade Mayahistorier från vattenreservoaren. En stenmask och två fina tempel som halvt täcks av träd. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0