Dag 1

Vi skulle åka kl 5 men fick på natten innan meddelande att vi nu skulle ge oss av kl 6. Alla vi nu 6 personer som skulle åka stod färdiga vid resebyrån och väntade (vi, 3 israeliska tjejer, Michelle, Noa & Jael och en mexikan vid namn Zam). Efter packande, fixande och vattenpåfyllnad var klockan närmare halv 8 innan vi rullade ut från Sta. Elena i en öppen jeep, sittandes på väskor och med ägg i knät och en isande vind i håret. Efter 2,5 timme så kom vi fram till Carmelitas där promenaden skulle starta.

En lite galen liten guide mötte oss och insåg på en gång att organisatören börjat med att skicka för lite mat för att göda flera vandrande vegitarianer. Han fixade lite lök och annat och vi fick en tonfiskmacka med vitt bröd och lite sallad. Runt halv 12 vandrade vi iväg på en lerig djungelstig med, hör och häpna, gummistövlar på fötterna! Vi insåg att det inte skulle gå så lysande med 11 mil i djungel med stövlar men de utlovande ”vandringsbootsen” som man kunde hyra var alltså just dessa, och vi hade ju bara flip flop och tygskor att välja på så vi bet ihop och gick.På bilden: Kaoset när vi kom till Carmelita, allt skulle packas och stövlarna i förgrunden. Promenadbilder som visar hur stigen såg ut. En bild när Zam kryper över en bäck på en stock.

Efter några timmar i lervälling med träd och lianer som vill hindra vår väg hade vi blivit blöta och hade många skavsår på våra fötter, vi avancerade långsamt och inte minst för att vår ”engelsktalande” guide (som inte pratade engelska) gick och pratade med en lite pårökt och väldigt långsam mexikan. Efter 10 timmar hade vi gått 2.6 mil och kom i mörkret fram till vårt första läger och dagens första måltid, pasta med tomatsås, lite te och sen i säng. Jag hade öppna sår på häl och lilltå så utan mat i magen grät jag en skvätt när jag nådde lägret men somnade nöjd till syrsornas sång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0