Bacalar


På bilderna: Vyerna runt vår palapa, palapan som vi hyrde och vårt sovrum i palapan.

Vårt första stopp efter Tulum blev alltså det omtalade Bacalar. Staden som har en sötvattenslagun i centrum med 7 nyanser av blått sägs det. Vi kom mitt i en skur och satte oss på en restaurang med stans hemskaste jukebox. Därifrån gick vi snabbt när regnet avtog och skaffade oss en fin ”palapa” (stuga av trästolpar med cementerade väggar), vi fick ett fint sovrum med allt man behöver och en toa med dusch för 300 pesos/natt (155kr) hos Casa Carolina. Där jobbade några förvirrade själar som nog var där mest för att slappa och mindre för att jobba. Men det var ett underbart paradisliknande ställe med skön stämning och kvällsdopp i sötvattnet. Vad mer kan man begära?

Vi gjorde en utflykt till Cenote Azul som visade sig vara precis så härlig som vi fått berättat för oss med djupt klarblått vatten och en bra fiskrestaurang bredvid. Vi nåddes återigen av regnet men njöt ändå av utflykten. Vi trodde vi kunde promenera till Cenoten (då någon gissat att det skulle ta 15 min) men efter ca 30 minuter liftade vi en bra bit med en trevlig filur. Sen tog vi taxi tillbaka hem igen.

Annars fanns inte mycket att se i Bacalar, det var en sömnig by med stängda restauranger (förutom kött-tacos) och ett litet fort. På morgonen när vi skulle lämna byn hittade vi en mysig veg-restaurang och kvällen innan hamnade vi på en trevlig fiskerestaurang som efter att ha serverat halvrå fisk till mig bjöd på ceviche, tequila och livemusik till bara oss, ja de gjorde verkligen allt för att få oss att ha en trevlig kväll. Så det finns några smultron gömda i detta lilla samhälle!


På bilderna: Cenote azuls klarblå vatten, en fin blomma och vårt privata liveband på El pejelagarto.


Kommentarer
Postat av: mor

Blomman heter hibiskus ;O). Fina bilder å kul att se. Puss.

2010-11-06 @ 15:17:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0