Sista veckorna i Mexico

Nu är jag hemma i svenska vintern igen men kom på att vi inte har skrivit något om de sista veckorna så här kommer en liten tillbakablick ;)

Sist jag skrev var vi i Puerto Escondido och där stannade vi så länge som vi bara kunde! Vi spenderade dagarna surfande (trots att kroppen värkte), lagandes mat eller läsandes böcker i hängmattan.
 


På bilderna: Micke surfar. Titta noga, han är med på alla fyra bilder. 

Men efter att ha kollat in lite andra stränder, haft sönder två brädor och fått undvika att surfa en dag pga maneter i vattnet så fick vi lämna detta paradis och dess vilda vågor med en tår i ögat.På bilderna: Solnedgång vid stranden. Stranden Carizalillo. Jag i ny solbikini. Micke myser i hängmattan. Micke med näst sista brädan vi hyrde.

Så efter 12 timmar i buss och ett trasigt däck med efterföljande bussbyte kom vi till Mexico City, staden med över 20 miljoner invånare (beroende på hur man räknar). Här var vi ute och turistade och tror att de flersta av dess invånare räkade vara ute samma dag ;) 

 

På bilderna: Buenas artes. Fiskrestaurang i saluhallen vid Plaza de los mariachis. Micke vid Zocalo. Svart Jesus på korset. Gräshopporna med chili som vi fick smaka. Revolutionsmonumentet.

Och själklart besökte vi Tenochtitlan som är den gamla ruinstaden som ligger under Mexico Citys centrum.Vi fortsatte sedan till min gamla hemstad Guanajuato. Denna underbart vackra stad gav oss några dagar med trevliga återseenden av mina vänner, god mat och alldeles för mycke affärer och turistande. Vi bodde fint hemma hos en gammal dam och ovanligt varmt för att vara i den kalla staden.På bilderna: Guanajuatos universitetsbyggnad. Utsikt över en av stadens kyrkor. Rummet vi hyrde. Santos Café med underbar mat. Utsikt över staden.

Tiden gick fort och på fredagen hade vi bokat resan direkt till flygplatsen, närmare sju timmar tog resan för att sedan vänta några timmar innan planet lyfte. Efter elva timmar och faktiskt en massa sömn landade vi i Amsterdam. Vi var hungriga då flygbolagen tror att vegitarianer även är veganer som går på diet och bara vill ha lite frukt till frukost. Det mesta var dyrt men vi hittade god mat och drack en flygplansvinflaska till det ;). Efter fem timmars väntan flög vi till Arlanda för en natt på en soffa och lite Pressbyrå-mat innan tåget kunde ta oss till Ljusdal och hämtningen hem till Härliga Härjedalens vackra vinterlandskap. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0