Guadalajara


I helgen har vi varit och förlustat oss i Guadalajara trots den förbannade hostan som drabbat mig! Är helt frisk i övrigt förutom en irriterande rethosta! Nåväl 4 timmar är det till GDL från GTO (Guanajuato, där jag bor mamma ;) )

Vi åkte inte förrän lördag morgon så innan vi kom fram hade redan halva dagen gått. Vi letade upp ett billigt hotell (100 kronor natten, med egen dusch och varsin säng, cetralt, hotell Hamilton hette det) vi fick senare på natten reda på varför det var så billigt, på vägen hem gick vi förbi flera grupper med hmm kvinnor (inte alla var av kvinnligt kön) med väldigt korta kjolar och alla stod och flörtade med allt som gick förbi. Precis innan vårt hotell insåg vi att det stod fullt med "putas" utanför en nattklubb som råkade ligga precis under vårt rum, hela natten lyssnade vi på rock och hard core live.

Vi hade blivit rekomenderade att äta Tortas Ahogadas (ung. köttmacka dränkt i tomatsås) i GDL så det gjorde vi på La Gorda, man fick stå i kö för att komma in men oj vilken mat! Förutom en underbart god T.A. så åt vi Enchiladas "La gorda" som var täckta med mole (chokladsås) och pepían (ingen aning) , mole var min favorit såklart. Sedan tog vi en italiensk chokladglass till efterrätt... Mmmm


Vi tog en tur med turistbussen och såg den nya otroligt tråkiga delen av staden och tog kort på alla hus som man måste se, det var vackert bitvis men lite trist, fast alldeles lagom jobbigt när man hostar och har jeans och joggingskor i 33 graders värme (tack alla som tipsade oss om att GDL är en kall stad). 

Vi hade även blivit rekomenderade att pröva Tequila där och att köpa Mezcal med mask, vi fullföljde även detta och blev mycket populära på baren La Fuente där dom bjöd på Tequilan om vi lovade att komma tillbaka nästa gång vi var i staden och fick gästspela i baren, medan Mexico spöade Costa Rica i fotbollen.
 
Annars hände inte så mycket, vi gick på marknaden och spanade lite, 3 vånigar med bara kläder och skor och allt annat man kan tänka sig, inte illa, sen for vi runt staden och knäppte en massa kort. Här är några av dom!

          

Kommentarer
Postat av: Mor

ok har lärt mig staden du inte bor i nu. synd att man inte kan förstora bilderna på maten bara;)

2009-09-08 @ 17:50:15
Postat av: kristin

åhhh la fuente!!! lyx dej!!! träffade du någon man kände mån tro? fast det var ju trots allt åtta år sedan jag var där men ändå...

kram!!!

2009-09-08 @ 18:17:06
Postat av: Syster

Ååååh de där med choklad.. de gillar vi ;) Mat mat mat... hehe. Säger som mamma, du borde ladda upp lite bilder i större format men publicera dem som miniatyrer eller ngt så man kan se meeer.. meeeer. Så små och fjuttiga nu ;) nyfiken Älskar dig´. Allra käraste syster! Puss

2009-09-12 @ 00:53:56
URL: http://charade.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0