Michoacán

       

        


Samma glada gäng som vanligt drog iväg till Michoacán över Día de muertos, vi tältade vid kajen i Pascuaro och for på kvällen ut till Janitzio, ön dit alla turister åker för att fira en typisk Día de Muertos... Men själva firandet kommer liksom i skymundan när folk springer över gravarna, är fulla och utan respekt för dom som sitter vid sina anhörigas gravar och sörjer. 


                    

                 
   
                                                   

Men resan var riktigt rolig, vi stannade till hos Tulias mamma och åt både på ditvägen och hemvägen. Tulia (Tulias mamma) hade gjort Champurado (varm majsdryck med chokladsmak) och Sopes (majsbröd med kött, bönor, ost, creme fraiche och sallad) och bjöd på "De dödas bröd" (söt kaka med anis och apelsin-smak). Underbart gott och kul att sitta och prata vid matbordet, det saknar jag hemifrån! Vi åt på handgjorda tallrikar från Puebla så alla var livrädda att ha sönder något!  

Vi åt en massa fisk såklart när vi var vid en så stor sjö och drack en massa konstiga men goda drinkar, min favvo var en Vampiro med Tequila och nån slags läsk. Och på natten innan vi gick hem drack vi varm fruktpunch (utan alkohol).

Dagen efter åkte vi till Zinzunzan och slappade i solen vid pyramiderna innna vi åkte tillbaka till Guanajuato.

         


         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0