Pípila och de sju vulkanerna

 
Holla de Alvarez, Vulkan, Guanajuato, ung. Salamanca

Nu är helgen över...

Fredagen spenderade vi i San Miguel de Allende, det är där man lämnar in alla papper för att bli mexikansk student på riktigt, en riktigt tröttsam resa men allt gick ändå bra i värmen. Tur att en kompis sa åt oss att komma ut på en fika, vi gick till Antik café i baratillo och drack några öl med hans vänner och fick sen för oss att åka upp till Pípila, det är en stor staty som överblickar staden, vi kom upp dit lagom när den fulla månen kom över berget, Fan va det är vackert här. Efter det gick vi dock hem så att vi skulle vara laddade inför lördagen.

Lördag - Söndag har vi campat på en vulkan som heter Holla de Alvarez, tack vare våra "anitriones" (studerande som guidar oss utbölingar) så kunde vi och 11 till dra iväg på äventyr. Ett riktigt roligt gäng, i 3 bilar ( 1 cochecito = bubbla ) tryckte vi ihop oss och "los anfis" hade fixat mat, dryck och tält och allt så vi andra kunde bara spela hacki och njuta av utsikten medan dom ordnade grillfest mitt i den vackra vulkanen (ej aktiv). Tack vare de 2 argentinarna som var med fick vi även Mate på maten och sen blev det corona och rom vid öppna elden och självklart lite sång och gitarrspel som överröstade syrsornas sång i månskenet.

Efter en morgonmate på söndagen åkte vi vidare till fler vulkaner som ligger i närheten bland annat en med vit kalksand som man kom till genom att gå genom en tunnel i berget. Det var bländande vitt och varmt som i en öken, marken var lömsk och en tjej sjönk ner till knäna i lera, men det var riktigt fint. Rincón de Parangueo hette det stället.

Det blev lite roadtrip på vägen hem med en kokosnötspaus och lite annat, men på grund av lite för lite sömn inatt blev alla trötta på vägen hem och nu är det en dusch man längtar efter mest, men den får bli snabb för vi har ingen gas till varmvatten idag...
 
      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0