La Bufa och Rodeo

Nu i skrivandets stund är klockan 9 på morgonen, kyrk-klockorna slår och har gjort det till och från sen 8. Tuppen gal i horisonten, det är söndag... Första dagen vi inte har något planerat på en vecka! Det känns bra att ha en dag att tvätta lite, slappa lite, organisera papper och kläder i rummet och sånt.


Igår på morgonen drog vi iväg, nästan alla "extranjeros" på vår första gemensamma utflykt. Vi tog en buss ut till Pípila och därifrån vandrade vi upp mot toppen av "La Bufa". Det var en ganska omväxlande vandring, först en skitig väg, det hade varit fest i torsdags längs vägen upp så sopor och baja-major fanns överallt. Men när det var fest så kunde vi nere från stan se hela berget upplyst av facklor, vilket var väldigt vackert att titta på från våran terrass.  Sen kom vi in på en stig som blev smalare och smalare och stenigare och som steg upp över staden. Hur fint som hellst! Efter en timmes vandring nådde vi korset som sitter på toppen. Därifrån kan man se hela Guanajuato! Det var en sån utsikt som gör att man kan sätta sig på en sten och inte göra något annat än titta, hur länge som hellst.
Men vi gick ju ner till slut, vi åt lite lunch och sen kom en vän till oss och bytte bilder från vandringen. Han var på väg till sin Farbror som bor i Silao på nåt evenemang som vi inte förstod riktigt var det var men det lät kul så vi bytte om och for. Han tog oss till min första Rodeo... Det var på en Ranch lite utanför Silao (20 min från Gto) där alla var klädda i Cowboykläder drack Corona- och Victoria-öl  och stod runt en stor paddock där man efter man försökte hålla sig kvar på en tjur i minst 8 sekunder för att gå vidare i tävlingen. Verkligen en upplevelse att se, ibland lite skrämmande när någon föll av men intressant. Dom spelade spansk country-musik och emellan tävlingarna red kvinnor ryttartävlingar av olika slag. Efter detta fortsatte vi sedan till farbrorns lilla farm (där jag fick kissa på golvet?!) och där vi dansade lite och kollade på ett fridlyst träd som jag tror hette Mesquita.


Sedan fortsatte vi in till Silao där vi fick träffa hela familjen till Fernando som killen heter och dom bjöd oss på Tacos på gatan... riktigt gott, det var Pierna (griskött) med basilika och lök och chipotle, lagomt starkt (när man inte tog nån sås) och riktigt gott... Vi oroade oss lite för att bli dåliga när man äter på gatan första gången men det gick bra J Det känns lite konstigt att folk vill bjuda oss så mycket och mest för att vi är kvinnor men vi har tänkt bjuda över honom på svensk mat nån kväll som tack för denna upplevelsefulla dag! Och som farbrorn sa så finns det inte nåt bättre sätt att uppleva det riktiga México på, än att lämna städerna ibland och häls på familjer och följa med på saker som är normala för dom! Tack Fernando!


Kommentarer
Postat av: K

Åh vad kul att få se lite nya saker! Jag längtar efter att få testa den maten! =) Har du sett mitt blogginlägg om hårförlängningen? Så klipp inte håret! Nu är allt fixat inför din hemkomst ;)(planerar redan, knäppt va?) Puss

2009-08-02 @ 23:41:39
URL: http://charade.blogg.se/
Postat av: Mor

Åh jag längtar också gumman. Kul att syster längtar också. =)

2009-08-03 @ 07:47:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0