Vilket lyx!

I tisdags kom jag hem från ett utav mitt livs mest annorlunda resor... Kanske något helt vanlig för många, men inte för mig.
När dom ringde mig och frågade om jag ville följa med på en kryssning till Estland och Ryssland med boende, resa och mat redan betalt så hade jag svårt att tacka nej. Men när det även var ok att ta med sambon så var det ju självklart att vi skulle åka! (vill ju gärna umgås lite med honom innan jag åker till Mexico)...

Så på fredagsmorgonen drog vi, ett glatt gäng på 10 pers, iväg med Härjedalingen till stockholm för att kliva på färjan... Värt att tillägga är att jag när jag sa ja trodde att jag skulle iväg på typ en finlandskryssning men sen när det närmade sig smög sanningen fram, det var en lyxkryssning från Royal Caribbean... Det krävdes finare klädsel... tur man har en syster som vet vad det innebär ;)

Så väl på båten, en 11 våningars partybåt, med kasino, flera matsalar, pooler inne och ute, med och utan bubbel och allt annat man kan tänka sig! Ni kan ju förstå att man levde som en prinsessa. Rummen var små men hade allt man behövde, dubbelsäng och roomservice och egen dusch... Och varje dag låg ett nytt handduksdjur i sängen och väntade på en.

Maten var underbar!!! Trerätters middag varje kväll, jag åt sniglar och havsaborre och allt som jag hört ska vara delikatesser och det var det! Vi hade samma bord och samma servitriser varje kväll och vi blev serverade viner och bröd, inget fick vi göra själva... Jag har aldrig blivit så bortskämd i hela mitt liv!

Efter middagen var det shower med dansare, magiker och jonglörer i deras teater, grymt kul... Efter det fortsatte festen i diskoteket på 11e våningen där åtminstone "gamlingarna" höll igång till kl 05-06 på morgonen (vi yngre smet till hytterna vid 02 snåret) Det fanns alltid pizza och strips mm om man skulle bli hungrig på natten, på dagarna fanns buffeer med allt att bara plocka ifrån och det enda man betalade var den alkoholhaltiga drycken, och visst blev det några sådana oxå!



Sen besökte vi under några timmar även Tallin och Sankt petersburg, i Tallin gick vi runt i den gamla stadsdelen för att tillslut hamna på Beer House där Anders och Daniel beställde en varsin öl och jag en liten, det innebar att A och D fick 1,5 liter var och jag 0,5... Men den var underbart god, en egenbryggd lite simmig öl som rann ner utan problem så att vi alla var lagomt yra på väg tillbaka till båten.

Sankt petersburg fick endast besökas med guide så vi slussades runt med buss och kollade på den finare delen av stan, intressant men inte riktigt min grej att bara se fina hus... men men, en stämpel i passet blev det i alla fall...

När vi sen kom tillbaka till stockholm igen blev det stressigt för mig då jag bara hade 4 timmar på mig att fixa det Mexikanska visum/ pass som jag behöver som studerande... Men det löste sig en timme innan bussresan hem till Härjedalen igen...

Vilken resa!
Tack ni som ordnade detta!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0