Guanajuato

Åh vilken vacker stad! Jag måste bara börja med att säga det!


Vi åkte klockan 14 från Central Norte med den första bästa buss som vi fick tag på. Det är semester just nu så mycket var bokat... Hur det än gick till så hamnade vi i alla fall på en lyxbuss (anser då vi att det var), benstöd och stora sköna stolar, det ingick fika och film och var väldigt bekvämt. Inte bara det utan förutom att vi lämnade en stor och vacker stad bakom oss så åkte vi även genom underbara gröna vidder, berg, majsfält och städer med färgglada hus, en resa helt klart värd både pengar och dom 4.5 timmar det tog! Förresten så ser jag ser fina bubblor överallt ;)


När vi nådde Guanajuato tog vi en taxi på slingrande gator genom en av de vackraste, färggladaste bergsstäder jag någonsin sett, det var strålande sol, 25 grader varmt och en förtrollande upplevelse! Ni borde verkligen komma och hälsa på oss! Hostelet som vi förbokat från Sverige är lite slitet och luktar lite unket men mysigt och ligger ett kvarter från universitetet, vi har minst ett husdjur i form av kackerlacka men vi hoppas på att det är den enda överraskningen med detta ställe. Det heter ju ändå Hostel Casa de Angel så minst en ängel borde vi ha som vakar över oss här och väggarna är ju täckta av änglar.


I morgon och på tisdag ska vi registrera oss och leta något mer permanent ställe att bo på.

Vi försöker få någon känsla för vad pengarna är värda här men det är svårt, 10 svenska är ungefär 17 mexikanska, vi betalade 29 mx för en stor färsk juice och 40 mx för en soppa på en fin restaurang, tacos kostar runt 25 mx men om man äter liknande rätter på finare restauranger kostar dom ungefär 100 mx... Så det är ju helt klart billigare än i Sverige och dyrare än Bolivia... Vi forskar vidare i frågan... Jäkligt god mat har dom i alla fall!


Nä nu börjar klockan närma sig 22.30 här och jag är riktigt trött efter ännu en dags resande så det ska bli skönt att sova, under myggnätet, för att börja skolan imorgon i Mexico...



Kram på er!


Kommentarer
Postat av: Evelina

Buena suerte en Mexíco!! Jag följer din blogg för att få reda på hur det går för dig. Kram från Vemdalen

2009-07-27 @ 22:28:45
URL: http://livetsomevelina.blogg.se/
Postat av: K

Härlig bubbla! ;) Hoppas din första skoldag blir bra! du måste ta ett förstadageni-skolan-kort de är standard/ tradition. ;) puss

2009-07-28 @ 09:38:11
URL: http://charade.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0